به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، عمر مدیریت شهرداران در شهرهای مختلف استان خوزستان بسیار کوتاه است در حالیکه با توجه به حجم بالای خرابی ها و عقب ماندگی های محیط های شهری، وجود ثبات مدیریت در این سازمانهای خدمات رسان و دادن وقت برای حل مشکلات به شهرداران بدیهی ترین کار ممکن اعضای شورای شهر است اما چنین رویه ای با وجود گذشت بیش از 10 سال از عمر فعالیت شوراهای به عنوان نهادی برخواسته از بطن جامعه به هیچوجه رعایت نشده است.
روز شنبه از شهرستان خرمشهر که یکی از محروم ترین شهرهای استان خوزستان به شمار می رود و هنوز محیط شهری آن تداعی کننده روزهای جنگ است اعضای شورای شهر با شش رای موافق و یک رای مخالف عبدالجبار سالم پور را از سمت شهرداری این شهر عزل و حمید کارآموزیان را برای مدت سه ماه به عنوان سرپرست معرفی کردند.
این در حالیست که سالم پور تنها مدت 18 ماه زمام امور شهرداری خرمشهر را بر عهده داشت که برای فعالیت یک شهردار و به ثمر رساندن کارها و برنامه های طراحی شده زمان بسیار اندکی است.
هفته گذشته نیز اعضای شورای شهر اهواز مصمم شدند محمدرضا شمسایی را از سمت شهرداری شهر اهواز استیضاح کنند که البته ظاهرا پاسخ دادن شهردار به سئوالات شهرداری اهواز قانع کننده بود و فعلا اعضا از تصمیم خود برای استیضاح شهردار منصرف شده اند هر چند سیدحمید حسن زاده، رئیس شورای شهر اهواز اعلام کرده که باب استیضاح شمسایی هنوز باز است.
در مدت عمر سه ساله شورای شهر اهواز تاکنون سه شهردار و چندین سرپرست سکاندار امور شهری اهواز بوده اند که این موضوع اوج بی ثباتی در مدیریت شهری اهواز را می رساند تا جایی که آیت الله حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز ماه گذشته در شورای اداری شهر اهواز با حضور وزیر کشور به شدت از بی ثابتی در شهرداری اهواز گله کرد و خواستار چاره اندیشی وزیر در این خصوص شد.
اهواز هم اکنون یکی از کلانشهر کشور که از نظر شاخصهای توسعه در ردیف عقب مانده ترین شهرهای ایران است و به شدت در حال فاصله گرفتن از مسیر توسعه یافتگی است.
در عین حال از شهر آبادان خبر می رسد که عبدالله یزدان خواه نیز قرار است به زودی از سوی اعضای شورای شهر آبادان استیضاح شود و این وضعیت اسفناک در سایر شهرهای استان خوزستان به نوعی در حال اجراست و باعث شده استان خوزستان در بخش مدیریت شهری با بحران جدی مواجه شود.
این موضوع نشان می دهد که انتخاب اعضای شورای شهر از سوی مردم شهرهای مختلف استان خوزستان ناشی از درک صحیح مدیریت شهری و داشتن تجربه از سوی منتخبین نبوده و صرفا ملاک فامیلی و نزدیکی افراد در این بین رعایت شده است چرا که با تغییرات مکرر شهرداران شهرهای خوزستان می توان نتیجه گیری کرد که بسیاری از اعضای شورای شهر از داشتن درک صحیح در مدیریت شهری محروم هستند و مجبور هستند بعد از اندک زمانی تن به برکناری شهرداران بدهند.
البته در این بین برخی شهردارن هم واقعا ضعیف عمل کرده اند و برکناری آنها جای بحث ندارد اما این سئوال اساسی پیش می آید که چرا اعضای شورای شهر اقدام به انتخاب آگاهانه در این زمینه نمی زنند و افراد شایسته و با دانش را بر نمی گزینند تا مجبور نشوند در فاصله زمانی کوتاه منتخب خود را با پرداخت هزینه های فراوان اجتماعی و روانی برکنار کنند.
در این بین هم شنیده می شود که خواسته های غیر منطقی برخی اعضای شوراهای شهر از شهرداران به خصوص در انتصاب افراد نزدیک و قامیل اعضا و مقاومت شهرداران در مقابل این خواسته ها هم دلیلی است که شهرداران در شهرهای استان خوزستان در مدت زمان کوتاهی برکنار می شوند.
با تمام این اتفاقات مردم خوزستان باید متوجه باشند که برای داشتن شهرهایی آباد و توسعه یافته باید دست به انتخابهایی آگانه در انتخابات آتی شوراهای شهر بزنند و از داشتن نگاه فامیلی و رابطه ای در این خصوص پرهیز کنند رویه ای که در سه دوره گذشته انتخابات شوراهای شهر در سراسر استان خوزستان به هیچ وجه رعایت نشد البته نمی توان منکر این موضوع بود که برخی اعضای شورای شهر از داشتن صلاحیت های لازم برخوردار بوده اند.
نظر شما